سیسکو در سال ۱۹۸۴ توسط لئونارد بوساک و سندی لرنر تاسیس شد و کلمه Cisco مخفف عبارت Computer Information System Company است. امروزه سیسکو در 150 کشور جهان آکادمی آموزشی دارد و از برندهای شناخته شده در زمینه‌ی قطعات مربوط به شبکه به شمار می‌رود و سوییچ سیسکو نیز از مهم‌ترین و نام آشناترین محصولاتی‌ست که این شرکت در حوزه‌ی شبکه تولید می‌کند.

سیسکو سیستمز (Cisco Systems) یکی از بزرگ‌ترین و معتبرترین شرکت‌های تولیدکننده تجهیزات شبکه در جهان است. سوییچ‌های سیسکو به دلیل کیفیت بالا، قابلیت اطمینان و امکانات پیشرفته‌شان در بسیاری از شبکه‌های سازمانی، تجاری و حتی خانگی استفاده می‌شوند. 

یکی از مهم ترین تجهیزات شبکه، سوییچ شبکه می باشد که در این خصوص سوییچ سیسکو پر آوازه ترین برند در این زمینه می باشد و هر زمان که شما در جستجوی سوییچ شبکه باشید بی شک اولین گزینه ای که به شما معرفی می شود سیسکو خواهد بود. در این بخش از نتورک شاپ به معرفی سوییچ سیسکو می‌پردازیم و انواع این سوییچ‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

fav

خرید و قیمت سوئیچ‌ شبکه

برای خرید آنلاین سوئیچ‌ شبکه با بهترین قیمت و تضمین کیفیت از فروشگاه معتبر نتورک شاپ بازدید نمائید.

فهرست مطالبی که خواهیم گفت

 کمپانی سیسکو با تولید و عرضه انواع سوییچ شبکه در مدل ها و ویژگی های مختلف، تمام نیازهای کاربران را پاسخگو بوده، بدین معنی که اگر شما به دنبال یک سوییچ برای شبکه خود بگردید بی شک سیسکو چندین مدل در این خصوص برای ارائه دارد.

سوئیچ های سری Catalyst سیسکو یکی از پرکاربردترین و پرطرفدارترین سری‌ سوییچ های شبکه در صنعت تجهیزات شبکه است. این سری از سوییچ ها از سطوح کوچک تا بزرگ شبکه را پوشش می دهند و انعطاف پذیری بالایی در استفاده از تکنولوژی های پیشرفته دارند.

از مزایای سوییچ های کاتالیست می توان به امکانات پیشرفته مدیریتی، امنیت بالا، پشتیبانی از VLAN و QoS، قابلیت ادغام با تکنولوژی های نوین مانند ابر، و پشتیبانی از تعداد بالایی از پورت های اترنت و قابلیتPoE اشاره کنیم.

با توجه به این ویژگی‌ها، سوییچ های Catalyst معمولاً به عنوان گزینه‌ ای ایده‌ آل برای سازمان‌ و شرکت هایی که به دنبال عملکرد بالا، امنیت قوی و قابلیت مدیریت عالی هستند، شناخته می شوند.

سری کاتالیست (Catalyst)، از انواع سوییچ های شبکه، کنترلرها و اکسس پوینت های بی سیم شرکت سیسکو است. این درحالی است که Catalyst بیشتر با سوییچ های اترنت (Ethernet) سیسکو مرتبط است. جدیدترین محصولات کاتالیست، خانواده Catalyst 9000 سیسکو می باشد.

__انواع سوئیچ سیسکو

امروزه سیسکو تبدیل به یکی از غول‌ها در سیلیکون شده و در حوزه‌های اصلی مسیریابی و سوییچینگ و همچنین فناوری‌های پیشرفته مانند ارتباطات IP، LAN بی‌سیم، شبکه‌های خانگی، امنیت شبکه، شبکه‌های ذخیره سازی، و سیستم‌های ویدئویی فعالیت می‌کند.سیسکو سوییچ های شبکه را در دسته بندی های مختلف ارائه می دهد که هر کدام برای نیازهای خاص طراحی شده اند. برخی از رایج ترین دسته بندی ها عبارتند از:

__سوئیچ های سیسکو بر اساس ساختار

همانطور که می دانید سوییچ سیسکو در طرح ها و مدل های مختلف بر اساس نیاز کاربران تولید و به بازار عرضه شده اند. هر کدام از این دستگاه ها، ویژگی های منحصر به فرد خود را دارند که می توان در زمان و مکان مناسب از آنها استفاده کرد.
  1. سوییچ غیرمدیریتی–Unmanaged: سوییچ های غیر مدیریتی سیسکو همانطور که از نامش پیداست قابل تغییر و مدیریت نبوده و نمی توان آن را کانفیگ کرد و برای عیب‌یابی کابل شبکه، ردیابی حلقه، صرفه‌جویی در انرژی و اولویت‌بندی ترافیک شبکه استفاده کرد. لازم به ذکر است نصب و راه اندازی این سوییچ ها بسیار آسان بوده و تنها کافی است آن را نصب کنید.
  2. سوییچ مدیریتی–Managed: سوییچ های مدیریتی برند سیسکو به‌صورتی طراحی شده‌اند که ویژگی‌های قابل توجهی همچون تجربه کاربری بهتر، امنیت بیشتر، کنترل دقیق‌تر و مدیریت کاملتر شبکه را در کنار مقیاس‌پذیری فوق‌العاده فراهم کنند. این سوییچ ها دارای قابلیت های مدیریتی هستند و در شرکت ها و سازمان های بزرگ از آنها استفاده می شود.
  3. سوییچ Fixed: این سوییچ های شبکه که رایج ترین نیز هستند دارای پورت های ثابتی بوده که تعداد آنها بین 8،12، 16، 24 و … است که از لحاظ سرعت متفاوتند. سوییچ های Fixed دارای سرعت 1Gbps با انواع اتصال RJ45 هستند. ولی سوییچ هایی با سرعت 10Gbps و 40Gbps نیز در این میان وجود دارد. این سوییچ ها چه مدیریتی باشند و چه غیر مدیریتی، می توانند با هر شبکه و در هر اندازه ای همچون شبکه‌های خانگی، شبکه‌های سازمانی و بزرگ، دفاتر و شعبات، شرکت‌های متوسط و کوچک و استارتاپ‌ها سازگار شوند.
  4. سوییچ ماژولار – Modular Switches: یکی از قابلیت های سوییچ های سیسکو قابلیت ماژولار بودن آنهاست. وجود این قابلیت در سوییچ های شبکه سبب ارتقاء آن و افزودن پورت های بیشتر و در نتیجه افزایش کارایی خواهد شد. سوییچ های ماژولار از لحاظ اندازه از سوییچ های ثابت بزرگتر هستند. این سوییچ ها که در لایه 3 فعالیت دارند دارای قیمت بالاتری نیز می باشند. همچنین می توان از آنها به عنوان روتر نیز استفاده کرد.
  5. سوییچ Stackable: سوییچ هایی با قابلیت استک ترکیبی از سوئیچ های ثابت و ماژولار هستند که می توانند با دیگر سوییج های هم مدل خودشان ترکیب شوند. اتصال این دستگاه ها به یکدیگر از طریق کابل مخصوصی است که در پشت دستگاه به هم وصل می شوند، به طوری که انگار همه این دستگاه ها یک سوییچ با تعداد پورت بیشتری هستند.
  6. سوییچ PoE: کلمه‌ی PoE مخفف عبارت Power over Ethernet بوده و سوییچ PoE بر اساس تکنولوژی PoE کار می‌کنند. در واقع، در این نوع سوییچ می‌توانید با کابل شبکه، برق دستگاه‌ها را تأمین کنید. در عین حال نیز می‌توان به دستگاه‌های دیگری که به سوییچ متصل هستند برق رسانی کرد. اغلب سوییچ ها قابلیت پشتیبانی از این تکنولوژی را دارا هستند، اما باید دید از هر دو استاندارد PoE و PoE+ پشتیبانی می‌کند یا خیر. PoE و PoE+دو استاندارد مهم در انواع سوییچ های سیسکو است. چرا که با بالا بردن توان خروجی از سوییچ شما برق اکسس پوینت ها را به خوبی تامین می کند. به علاوه مشکلی در تلفن های آی پی و کنترل دوربین های خود نخواهید داشت.
  7. سوییچ فیبرنوری: این سوییچ های شبکه با شبکه فیبر نوری سازگار بوده که در حال حاضر به عنوان یک شبکه مهم، استفاده از آن روز به روز در حال افزایش است. برای اتصال این سوییچ ها می توان از کابل های فیبر نوری و ماژول های فیبر نوری استفاده کرد.
  8. سوییچ دیتاسنتر: این سوییچ های شبکه دارای کارایی، سرعت بالا، ظرفیت بالا، امنیت بیشتر و غیره هستند و همانطور که از نام آنها پیداست برای شبکه ها و دیتاسنترهای بزرگ استفاده می شوند. از جمله این سوئیچ ها می توان به سوییچ سیسکو سری Nexus اشاره کرد.
  9. سوییچ صنعتی: از این سوییچ ها در شبکه های بزرگ استفاده می شود زیرا آنها می توانند در فشار کاری زیاد و دمای بالا به راحتی به فعالیت خودشان ادامه دهند. استفاده از سایر سوییچ ها در محیط های صنعتی به هیچ وجه توصیه نمی شود زیرا آنها برای محیط های نامساعد مناسب نیستند.

__سوئیچ های سیسکو بر اساس لایه عملکرد

  • سوییچ های لایه 2

سوییچ های لایه 2 همانند سوییچ های سری 2960 با استفاده از آدرس MAC، هدایت بسته های داده از پورت مبدا به پورت مقصد را انجام می دهند. البته این سوییچ ها این کار را با حفظ MAC Address ها انجام داده تا به یاد داشته باشید کدام پورت ها دارای آدرس‌های MAC هستند. مک آدرس ها در لایه 2 در مدل OSI عمل می کنند. هر دستگاه در شبکه دارای یک Mac Address مخصوص به خود است که از این طریق می توان دستگاه ها را از یکدیگر متمایز دانست. همانطور که گفته شد از جمله سوییچ های لایه 2 می توان به سوییچ های سیسکو سری 2960 اشاره کرد که خود به مدل های مختلفی نظیر: سوییچ سیسکو سری 2960، سوییچ سیسکو سری 2960S، سوییچ سیسکو سری 2960G، سوییچ سیسکو سری 2960X تقسیم می شوند.

  • سوییچ های لایه 3

سوییچ های لایه 3 انتقال اطلاعات را از طریق IP انجام می دهند. به طور کلی سوییچ های لایه 3 از سوییچ های لایه 2 پیشرفته تر بوده و پروتکل هایی مسیریابی نظیر RIP و OSPF را اجرا می کنند. سوییچ لایه 2 می‌توانند چند VLAN را کانفیگ کرده اما مسیریابی بین این VLAN ها توسط خود سوییچ ممکن نیست.  سوییچ های لایه 3 می توانند چند VLAN را کانفیگ کرده و خودِ سوییچ می‌تواند مسیریابی شبکه در سطح IP را بین VLAN ها فراهم کند که به آن مسیریابی داخل VLAN – inter-vlan routing گفته می شود.

__انواع حافظه‌های سوئیچ سیسکو

  1. RAMدر دستگاه‌های کامپیوتر، حافظه فرار است. مسلماً Running Config  که در حافظه RAM گنجانده می‌شود چیزی است که می تواند فرار کند.
  2. Nv RAM: حافظه غیرفرار و ماندگار است. خودش در غالب فایل Config.text داخل Flash ذخیره می‌شود. چون در قالب یک حافظه جداگانه در حافظه RAM بالا می‌آید، به آن Nv RAM گفته می‌شود. یعنی خودش یک Process حافظه‌ای می‌گیرد.
  3. ROM در دستگاه‌ها Cisco ، بوت شدن دستگاه را برعهده دارد . مشخصات دستگاه و پارامترهای Boot دستگاه را نشان می‌دهد. در واقع نشان می‌دهد که IOS دستگاه چیست و از کجا باید شروع به Load شدن کند.

__ویژگی‌ها و مزایای سوئیچ‌های سیسکو

سوییچ های سیسکو به دلیل کیفیت بالا، عملکرد قابل اعتماد و طیف گسترده ای از ویژگی ها شناخته شده اند. برخی از مزایای این سوییچ ها عبارتند از:

  • کارایی بالا: سوییچ های سیسکو برای انتقال داده ها با سرعت بالا طراحی شده اند و می توانند ترافیک سنگین شبکه را به طور موثر مدیریت کنند.
  • قابلیت اطمینان: سوییچ های سیسکو از مواد با کیفیت بالا ساخته شده اند و برای کارکرد در شرایط سخت طراحی شده اند.
  • امنیت: سوییچ های سیسکو طیف گسترده ای از ویژگی های امنیتی را برای محافظت از شبکه در برابر حملات سایبری ارائه می دهند.
  • مقیاس پذیری: سوییچ های سیسکو را می توان به راحتی با نیازهای شبکه ی شما سازگار کرد و در صورت نیاز به سوییچ های بیشتری اضافه کرد.
  • مدیریت آسان: سوییچ های سیسکو را می توان به راحتی از طریق رابط های مختلف مانند کنسول، وب GUI یا SNMP مدیریت کرد.

__نحوه کارکرد سوئیچ سیسکو

هنگامی‌که یک دستگاه به سوییچ سیسکو متصل می‌شود، سوییچ آدرس MAC (Media Access Control) آن را یادداشت می‌کند. سپس از طریق کد کارت رابط شبکه (NIC) اتصال دستگاه از طریق سوییچ به کابل اترنت برقرار می‌شود. بعد از برقراری ارتباط سوئیچ سیسکو از طریق آدرس MAC داده‌های خروجی دستگاه متصل به خود و محل تحویل داده‌ها را شناسایی می‌کند.

در واقع آدرس MAC دستگاه فیزیکی باعث می‌شود تا سوییچ آدرس IP شبکه (Layer 3) را شناسایی کرده و به‌صورت مستقل به عنوان یک مقصد برای آن دستگاه آدرس اختصاص دهد. البته این آدرس در طول زمان قابل تغییر است.

زمانی‎‌که یک دستگاه به سوییچ متصل می‌شود، سوئیچ از طریق هدر اطلاعات آن را می‌خواند تا مشخص کند اطلاعاتی که دستگاه قصد ارسال آن را دارد با آدرس مقصد مطابق دارد یا خیر؟ سپس از طریق پورت‌های مناسب که به دستگاه مقصد منتهی می‌شود، اطلاعات را منتقل می‌کند.

برای این‌که احتمال برخورد در ترافیک شبکه بین دستگاه و سوییچ که به‌طور هم‌زمان اطلاعات را منتقل می‌کنند کم شود، بیشتر سوییچ‌های سیسکو را براساس عملکرد دو طرفه طراحی و تولید می‌کنند. از طریق داده‌هایی که از یک دستگاه در حال رفت و آمد هستند به پهنای باند کامل سوییچ دسترسی دارند.

اگرچه بیشتر مواقع سوییچ‌ها در لایه 2 انتقال را انجام می‌دهند، اما می‌توانند در لایه 3 نیز اطلاعات را منتقل کنند. در واقع لایه 3 برای پشتیبانی از شبکه‌های محلی مجازی (VLAN) و بخش‌های منطقی شبکه (logical network) که  زیرشبکه ها را پوشش می‌دهند، ضروری است.

__انتخاب سوئیچ سیسکو مناسب

به طور کلی شرکت ها از لحاظ تعداد کاربر و وسعت کار به چند دسته تقسیم می شوند که هر کدام از آنها نیازهای مختلفی دارند که به اختصار درباره هر یک توضیح خواهیم داد: مدل سه لایه ی سیسکو یک طراحی بسیار گسترده در صنعت برای ایجاد یک کسب و کار اینترنتی معتبر، مقیاس پذیر و مقرون به صرفه می باشد. کمپانی سیسکو با طراحی این مدل، مشکلات پیچیده را حل و مدیریت شبکه را برای ما آسان تر می نماید. سه لایه سیسکو شامل لایه Core، Distribute و Access می باشند.

  • شرکت های بزرگ

همانطور که از نامشان مشخص است این ها شرکت های بزرگی هستند که دارای تعداد زیادی کاربر بوده و حجم کاری بالایی دارند به همین دلیل به شبکه قدرتمندی نیاز دارند. به عنوان مثال این شرکت ها به سوییچ های سیسکو سری 6500 و 4500 در لایه Core، به سوییچ های سری 3700 و 3800 در لایه Distribute و به سوییچ های سری 2960 و یا سوییچ های سری 3700 و 3800 در لایه Access نیازمندند.

  • شرکت های متوسط به بالا

این شرکت ها نه مانند شرکت های بزرگ بوده و کوچک اما باز هم دارای تعداد زیادی کاربر هستند که می توان برای آنها از سوییچ های سیسکو سری 3850 در لایه Core، سوییچ های سری 3850، 3750 و سوییچ سیسکو 9300 در لایه Distribute و در نهایت از سری 2960 در لایه Access استفاده کرد.

  • شرکت های متوسط به پایین

این شرکت ها نیازمند وجود سوییچ های 3850 در لایه Core ، 2960 و یا 3750 در لایه Distribute بوده که البته می توان در لایه Access نیز می توان از آن ها استفاده کرد.

  • شرکت های کوچک

در این شرکت ها لایه Distribute تنها لایه ایست که حذف شده و در لایه Core از 3750 و 3850 استفاده می شود. البته در لایه Access نیز می توان هم از سوییچ های سری 2960 و هم از 3750 استفاده کرد اما به دلیل قیمت بالا پیشنهاد می شود که از همان سوییچ های 2960 استفاده شود.

  • شرکت های SOHO ( خیلی کوچک)

این شرکت ها تا حدی کوچک هستند که اصلا نیازی به ایجاد لایه بندی در ساختار سوییچ شبکه ندارند. سوییچ های 2960 معمولی هم می توانند به راحتی نیازهای شبکه این شرکت ها را برطرف نمایند اما اگر باز هم شرکت تمایل داشته باشند می توانند از سری های 3750 و 3850 نیز استفاده نمایند.

__راهنمای خرید بهترین سوئیچ های مدیریتی سیسکو

همان طور که اشاره نمودیم سوییچ های شبکه دارای انواع مختلفی هستند که هر کدام از آنها با داشتن ویژگی های خاصی از سایر سوییچ ها متمایز می شوند. به همین دلیل اگر نمی دانید چه فاکتورهایی تعیین کننده یک سوییچ خوب و مناسب است بهتر است به نکات زیر توجه کنید:

  • تعداد پورت: یکی از مهم ترین شاخصه های هر سوییچی تعداد پورت آن است. لذا شما در ابتدا باید بدانید به چه تعداد پورت برای شبکه خود نیاز دارید. به طور کلی، تعداد پورت تمام سوییچ ها شامل ۵، ۸، ۱۶، ۲۴ و ۴۸ می باشد. بنابراین، اگر تعداد دستگاه هایی که می خواهید به هم وصل کنید به اندازه انگشتان دست است می توانید از سوئیچ های با ۵ یا ۸ پورت استفاده کنید. همچنین باید بدانید که تعداد پورت یکی از مهم ترین عوامل تعیین کننده قیمت سوییچ شبکه است.
  • سرعت پورت: سرعت پورت شبکه از دیگر عواملی است که بر اساس آن می توانید بهترین سوییچ مدیریتی سیسکو را انتخاب کنید. در این راستا باید بگوییم سرعت پورت سوییچ ها به ۳ دسته مگابیت، گیگابیت و ۱۰G تقسیم می شود. حال شما باید با توجه به نوع و نیاز شبکه خود، سرعت پورت سوئیچ را انتخاب کنید. به طور کلی، اگر نیازمند سرعت بالا هستید می توانید سوییچ های با سرعت ۱۰۰۰/۱۰۰/۱۰ مگابیت را انتخاب کنید و اگر سرعت پایین لازم دارید می توانید سوییچ های ۱۰۰/ ۱۰ مگابیت را انتخاب کنید.
  • قابلیت های سوییچ: همانطور که اشاره نمودیم سوییچ مدیریتی علاوه بر امکانات سوییچ غیر مدیریتی، امکانات دیگری هم دارد که شامل PoE، QoS، Auto Dos می باشد. این امکانات از دیگر عوامل تعین کننده بهترین سوییچ مدیریتی است.

__طول عمر سوئیچ های سیسکو

یکی از عوامل مهم در انتخاب سوییچ شبکه کیفیت و مدت زمان طول عمر آن دستگاه می باشد. همچنین مدیریت آسان و کارایی بالا این سوییچ ها سبب می شود تا بتوانید آنها را متناسب با نیاز خود خریداری نمایید. کیفیت عالی آنها سبب می شود تا مدیران شبکه از قطعی های احتمالی که به دلیل خرابی دستگاه ها ایجاد می شوند آسوده خاطر باشند.

مقاله پیشنهادی